Na een energieanalyse, voeren wij de energiescan uit. Tijdens de energiescan worden de energiebesparende maatregelen voor een gebouw in kaart gebracht. Er wordt dus gekeken welke maatregelen kosteneffectief zijn, welke kansen er liggen en welke terugverdientijd de maatregelen hebben.
De uitkomsten van de energiescan, zijn de basis voor het reduceren van CO2-uitstoot.
De energiescan brengt verschillende verdiepende informatie in kaart:
De energiescan maakt het dus mogelijk om doelen voor het hele vastgoedportfolio te vertalen naar concrete maatregelen op gebouwniveau.
Verloopt het energielabel van een gebouw binnenkort? Of zijn er onlangs energiebesparende maatregelen uitgevoerd en wil je een gebouw opnieuw laten labelen?
Onze gecertificeerde EP-adviseurs voeren een gedetailleerde analyse uit van de energieprestaties van een gebouw. Daarna stellen ze een definitief energielabel op.
Een energielabel is verplicht bij de oplevering, verkoop of verhuur van utiliteitsgebouwen. Het geeft een duidelijke indicatie van de energie-efficiëntie van een gebouw. Sinds 2023 moeten gebouwen met een oppervlakte groter dan 100 m² minimaal energielabel C hebben. Deze regelgeving wordt verder aangescherpt; vanaf 2030 moeten dergelijke gebouwen minimaal energielabel A hebben.
Met maatwerkadvies krijg je diepgaand inzicht in de specifieke voordelen en kostenbesparingen van energiebesparende maatregelen voor een gebouw. Dankzij onze uitgebreide kennis van bouwkundige en technische verbeteringen geven wij gedetailleerde en op maat gemaakte aanbevelingen voor utiliteitsgebouwen.
Gedetailleerde en op maat gemaakte aanbevelingen voor energiebesparing.